La voz de Cuba en Hungría

2024. október 04. 22:57 - Norberto Juhász

59 ÉVES A KUBAI KOMMUNISTA PÁRT NAPILAPJA

- Köszöntőlevél a szerkesztőséghez

461726552_939519424875805_5151480243141538220_n.jpgA Granma c. kubai napilap 1965. október 4-én megjelent első száma. (Fotó: pcc.cu) 

Tisztelt Szerkesztőség!

Olvasóközönségem, avagy a Kubai Köztársaság magyarországi barátai, és jómagam nevében magyarországi újságíróként, mint a Kuba hangja Magyarországon szerzője, valamint a Magyar-Kubai Szolidaritásért főszerkesztője, ezúton köszöntöm a kubai kollégákat, a Granma valamennyi munkatársát, a napilap fennállásának 59. évfordulóján.

Ötvenkilenc esztendővel ezelőtt, éppen a mai napon jelent meg e folyóirat első száma, mely új fejezetet nyitott Kuba tömegtájékoztatásában. 

A Kubai Forradalom diadala, a Kubai Kommunista Párt zászlóbontása után megnyílt az út a szabad sajtó felé. 

Jól példázza az alapítók, köztük Fidel Castro főparancsnok előrelátását és bölcsességét, hogy azokban a történelmi napokban egy pillanatig sem haboztak egy az egész kubai társadalom javát szolgáló, azt a mindennapokban elkísérő, segítő-tájékoztató lapot alapítani. 

Közel 60 év hosszú idő, és ezen évtizedek alatt a Granma, nem csak a szocialista Kuba társadalmának szolgált iránytűként.

Az Önök fáradtságos munkájának köszönhetően, hiteles képet kapunk kubai testvéreink objektív valóságáról, minden ellenséges, ellenforradalmi, dezinformációs törekvések ellenére is.

Az évforduló alkalmából kívánok további sikereket, és eredményes munkát a teljes kollektívának!

Patria o Muerte Venceremos! 

 

Szívélyes üdvözlettel:

   Juhász Norbert

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cubasolidaridad.blog.hu/api/trackback/id/tr6418700940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
La voz de Cuba en Hungría
süti beállítások módosítása